VAN BAHÇESARAY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM SENE BAŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM SENE BAŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

        Bahçesaray  Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamımız Sayın Serhat KARABEKTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Kasım ERVA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan RUA, Okul müdürleri ile merkez ve köy okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.
        İlçe Kaymakamımız Sayın Serhat KARABEKTAŞ toplantıda yaptığı konuşmada , “ Yetişen yeni nesillerin topluma yararlı birer birey olabilmelerinde siz değerli öğretmenlerimizin payı çok büyük. Önemli olan zor şartlar altında ve ihtiyaç duyulan yerlerde bu kutsal mesleği hakkıyla icra etmektir. Öğrencilerimizin topluma kazandırılması ve kültürel değerlerimizi yitirmeden yetiştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Derslerin yanı sıra öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak, başarılarını artıracak projeler ve sosyal etkinliklere de ağırlık vermemiz gerekir. Medya ve sokak çocuklar için zararlı olabilir işte bu noktada siz öğretmenlerimize büyük rol düşmektedir. Öğrencilerimizi bu zararlı ortamlardan uzaklaştırmak ve yararlı alanlara yöneltmek için gereken gayret gösterilmelidir. Öğrenci öğretmeni kendine rol model olarak alır bu nedenle siz öğretmenlerimiz örnek birer birey olmalısınız. Öğrencilerimizin sınavlarda daha fazla başarı göstermeleri ve kendi gelecekleri için iyi okullara yerleşebilmeleri adına bizim sınavlarla alakalı ciddi çalışmalarımız olacaktır. Bu çalışmalara sizlerde sahip çıkıp destek verdiğiniz sürece istediğimiz hedeflere daha kolay ulaşacağız. Bizler bir ekibiz. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde daha nice başarılar elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

       Kaymakamımız Sayın Serhat KARABEKTAŞ konuşmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Kasım ERVA toplantıda hazır bulunan idareci ve öğretmenlere yaptığı konuşmada "Bizler bir ekibiz. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde daha nice başarılar elde edeceğiz. Nasıl ki kalp durduğunda hayat duruyor ise okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin yokluğunda da eğitim kurumlarımız işlemez hale gelecektir. Bu sebeple sizleri önemsiyoruz. Eğitimci olarak insan yetiştiren bireyler olarak sizlere güveniyoruz, inanıyoruz ve sizleri destekliyoruz. Eğitimin temel kitlesi öğrencidir, öğretmendir, velidir, toplumdur."Bu alanlarda yönetici arkadaşların diyalogunu sağlam zemine oturturması, algı yönetimini iyi yapması, bir anlamda kendini öğretmenin, öğrencinin, velinin yerine koyması faydalıdır. İletişimi sağlıklı kurarsak diğer işlerin de sağlıklı bir şekilde yürüyeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

         Daha sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Kenan RUA Eğitim Öğretim ilgili sunumlarının ardından ve yıl boyunca dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde konuşması yaptıktan sonra öğretmenlerimizin  dilek ve temennilerini dile getirmesiyle  toplantı sona erdi.


23-09-201623-09-201623-09-2016
23-09-2016
23-09-2016

İslam mah. Eski Hükümet Konağı Binası kat 2 No 10 65710 BAHÇESARAY/VAN - 0432 751 21 66

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.