VAN BAHÇESARAY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretin Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Klavuzu

 2016-2017 Eğitim Öğretin Yılı  Destekleme ve Yetiştirme Kursları Klavuzu

a) Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi.

b) 23.08.2016 tarihli ve 8988390 sayılı 2016-2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu Olur´u.

 

        İlgi (a) Yönerge ve ilgi (b) e-Kılavuz hükümleri gereğince, Destekleme ve Yetiştirme Kursları 1 inci dönem, 2 nci dönem ve yaz dönemi kursları şeklinde devam etmektedir.

          Bu süreçte, ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulan destekleme ve yetiştirme kursları komisyonlarının, ilgi (b) e-Kılavuzun 10.1 maddesi gereğince  denetlemeleri gerektiği şekilde yapmaları, kurs birleştirme veya kapatma işlemlerini takip etmeleri, öğretmenlere ve yöneticilere verilen ek puanların zamanında sisteme işlenmesini sağlamaları önem arzetmektedir.

         Ekte mevcut ilgi (b) e-Kılavuzda belirtilen iş takvimi gereği, yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları iş ve işlemlerinin süresi içerisinde tamamlanması,  süresi içerisinde tamamlanmayan iş ve işlemlerle ilgili süre uzatımı gibi bir işlemin yapılmayacağı hususunun tüm okul/kurumlara duyurulması gerekmektedir.

          Ayrıca, okullarda sınıf oluşturma işlemleri ile ders programı ve devamsızlık işlemlerinin e-Kurs modülü üzerinden yapılması, kurslar hakkında veli ve öğrencilerin bilgilendirilmesi, talep edilen kursların açılması ve devamı konusunda yeterli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Bakanlık Yazısı için Tıklayınız.

2016-2017 DYK Klavuzu için Tıklayınız.

İslam mah. Eski Hükümet Konağı Binası kat 2 No 10 65710 BAHÇESARAY/VAN - 0432 751 21 66

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.