VAN BAHÇESARAY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER

2018 MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER

Bakanlığlımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş  durumu özürü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.   

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adresindeki yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

Öğretmenlerin 2018 yılı Ağustos ayı İl İçi ve İller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için öğretmenlerin başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerinin MEBBİS kayıtlarında güncellenerek başvurularının herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden duyuruda belirtilen tarihler arasında başvurularının sağlanması gerekmektedir. Öğretmenlerin başvurularını son güne bırakmadan zamanında yapmaları.

Gerekli şartları taşımayan başvurular, gerçeğe aykırı bilgi ve belgeye ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurularda öncelikle başvuruda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan ilgili okul/kurum yöneticileri ile ilçe milli eğitim müdürlükleri sorumlu tutulacaktır. 

Başvurular eğitim kurumu müdürlüklerince başvurunun yapıldığı gün yada takip eden gün içinde; il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince en geç eğitim kurumu müdürünün onayını takip eden günde onaylanacaktır. Son gün yapılan başvurular aynı gün içinde onaylanacaktır. 

Sağlık Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme İsteğinde Bulunacakların Yönetmelikte ve Kılavuzda belirtilen ibarelerin olmaması halinde öğretmenin başvurmaması gerekmektedir.

       Klavuz için Tıklayınız.

İslam mah. Eski Hükümet Konağı Binası kat 2 No 10 65710 BAHÇESARAY/VAN - 0432 751 21 66

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.